Het gouden visum van Spanje: verblijfsvisum door onroerend goed te kopen

Het Gouden Visum in Spanje is een legitieme en relatief eenvoudige route voor niet-EU-inwoners om toestemming te krijgen om in Spanje en zijn territoria te wonen en te werken. Het is een geweldige manier voor paspoorthouders in de VS, Canada, het VK en andere derde landen om van en naar Spanje te reizen zonder dat er verdere visa nodig zijn.
BluCee Real Estate kijkt naar de vereisten voor vastgoedbeleggers en de toestemmingen die zij krijgen bij het aanvragen van een Gouden Visum in Spanje.

Wat is het gouden visum voor Spanje?

Het Gouden Visum is een speciale verblijfsvergunning die beschikbaar is voor niet-EU-burgers die investeren in onroerend goed in Spanje voor een totaalbedrag van € 500.000 of meer. Hiermee kunnen houders in Spanje wonen en werken.
Het Gouden Visum, dat in 2013 in Spanje werd geïntroduceerd, heeft tot doel buitenlandse investeerders aan te trekken die geïnteresseerd zijn in de aankoop van onroerend goed, en hen de mogelijkheid te bieden in ruil daarvoor een verblijfsvergunning te verkrijgen.
Dit visum biedt kopers van onroerend goed een gemakkelijke manier om de bloeiende vastgoedmarkt van Spanje te betreden en tegelijkertijd de voordelen van legaal verblijf te verkrijgen.

Voordelen van het Gouden Visum

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het hebben van een Gouden Visum in Spanje, waarvan dit de belangrijkste zijn:
1. Voorkeursbehandeling: Het visum maakt een snelle verwerking van verblijfsvergunningen mogelijk, zowel voor initiële toekenningen als verlengingen om de drie jaar.
2. Vrij verkeer: Houders van het Gouden Visum kunnen vrij reizen binnen de 28 andere Europese landen van het Schengengebied.
3. Flexibiliteit: Het visum biedt niet alleen flexibiliteit aan de investeerder, maar ook aan zijn echtgenote en kinderen onder de 18 jaar, inclusief toegang tot openbare scholen.
4. Burgerschap voor pasgeborenen: pasgeborenen in Spanje ontvangen aan het einde van het jaar automatisch een Spaans paspoort, zonder aanvullende vereisten.

Vereisten voor het Gouden Visum in Spanje

Om in aanmerking te komen voor een Gouden Visum in 2024 moeten aanvragers aan deze criteria voldoen:
Woont buiten de Europese Unie, aangezien het visum is bedoeld voor investeerders uit niet-Europese landen.
Minimaal 18 jaar oud zijn.
Geen strafblad.
Sluit een particuliere ziektekostenverzekering af in Spanje.
Toon voldoende financiële middelen om zichzelf en hun gezin in Spanje te onderhouden.
Voer de vereiste investering uit, die varieert afhankelijk van de gekozen optie:
Investeer minimaal € 2 miljoen in staatsobligaties.
Stort meer dan € 1 miljoen op Spaanse bankrekeningen of investeer in aandelen van Spaanse bedrijven.
Koop een woning (of eigendommen) in Spanje voor € 500.000 of meer zonder gebruik te maken van een hypotheek of lening
Zet een bedrijf op in Spanje dat aan deze criteria voldoet:
Creëert banen.
Heeft een aanzienlijke sociaal-economische impact.
Vertegenwoordigt een wetenschappelijke of technologische innovatie.
Wanneer u een woning of eigendommen koopt voor € 500.000 of meer via BluCee Real Estate en u een Gouden Visum wilt aanvragen, brengen wij u in contact met advocaten die u kunnen helpen bij het proces.
Hoe lang duurt de aanvraagprocedure?
Als elke stap onmiddellijk wordt gevolgd door de volgende, is het mogelijk om binnen drie maanden het Gouden Visum in Spanje te hebben.
De eerste stap is het indienen van documentatie waaruit blijkt dat u bezig bent met het kopen van een woning, zonder hypotheek, voor meer dan € 500.000. Nadat u alle vereiste documenten bij de bevoegde autoriteit heeft ingediend, kan het tot 20 dagen duren voordat u een beslissing ontvangt.
Zodra u een gunstige beslissing heeft ontvangen, heeft u een maand de tijd om het visum aan te vragen. Bent u op dat moment buiten Spanje, dan gebeurt dit bij het Spaanse consulaat in uw eigen land.
Ten slotte heeft u uw TIE (Tarjeta de Identidad del Extranjero), identiteitskaart voor buitenlanders in Spanje, nodig. Hiervoor moet u persoonlijk aanwezig zijn op een Spaans politiebureau, aangezien uw vingerafdrukken worden opgeslagen. Dit proces moet binnen een maand na ontvangst van de visumgoedkeuring worden uitgevoerd.

Duur van het Gouden Visum

Afhankelijk van waar u de aanvraag heeft ingediend en op welk moment tijdens de aankoop van het onroerend goed dat u heeft aangevraagd, varieert de duur van de vergunning.
Visum: Wanneer de aanvrager zich buiten Spanje bevindt, krijgt hij toestemming om een jaar lang te verblijven en te werken, behalve in het geval van de aankoop van onroerend goed via een arras-contract, dat zes maanden duurt.
Binnen een jaar moet de aanvrager een verblijfsvergunning aanvragen. Na het formaliseren van het arras-contract moet de aanvrager een visum of een verblijfsvergunning verkrijgen.
Verblijfsvergunning: Wanneer de aanvrager legaal in Spanje verblijft, ontvangt hij of zij een verblijfsvergunning van drie jaar om legaal te verblijven.
Nadat die tijd is verstreken, kunt u een verlenging aanvragen, waardoor u nog eens vijf jaar legaal verblijft. Gedurende die tijd moet u aantonen dat u Spanje minstens één keer per jaar heeft bezocht.
U kunt na vijf jaar een permanente verblijfsvergunning aanvragen, op voorwaarde dat u minimaal zes maanden per jaar in het land woont.
De toekomst is goud!
We hopen dat u dit artikel informatief vond.

Voor BluCee Real Estate-eigendommen waarmee u uw Spaanse droom waar kunt maken, kunt u onze Te Koop-pagina’s raadplegen.

Als u meer informatie nodig heeft over het Gouden Visum, kunnen wij u in contact brengen met gerespecteerde advocaten in de omgeving.

Golden Visa Spain 2024 BluCee Real Estate
Sign up to receive property updates, our newsletter and more.

We don’t spam!

Read our privacy policy for more info.