Nerja is een klein kustplaatsje in de provincie Malaga, Andalusië, Spanje. Het ligt aan de oostelijke Costa del Sol en staat bekend om zijn prachtige stranden, adembenemende landschappen en traditionele Spaanse architectuur.
De stad zelf is gevuld met smalle straatjes, witgekalkte huizen en charmante pleinen en staat bekend om zijn vriendelijke sfeer en relaxte manier van leven.
Enkele van de populairste attracties in Nerja zijn het beroemde Balcon de Europa, een uitkijkplatform op de klif met adembenemende uitzichten over de Middellandse Zee, en de grotten van Nerja, een reeks ondergrondse grotten die enkele van de oudste rotstekeningen in Spanje herbergen.
Met een warm en zonnig klimaat het hele jaar door, samen met een schat aan culturele en buitenattracties, is Nerja een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld.

Gemeenschap

Nerja is gegroeid tot een stad met 21.000 inwoners, waarvan een derde internationale inwoners zijn. Ondanks deze groei behoudt de stad zijn lokale charme, met name levendig tijdens marktdagen en feestelijke gelegenheden.

Locatie

Nerja ligt aan de uiterste oostkant van de Costa del Sol, in het gebied dat bekendstaat als Axarquia. De luchthaven, het trein- en busstation van Malaga zijn gemakkelijk bereikbaar en verbinden u met de rest van Spanje, Europa en daarbuiten.
Luchthaven Malaga: 70 km, 50 minuten
Trein- en busstations van Malaga: 57 km, 50 minuten
Strand: Ja

Gezondheid

Het belangrijkste openbare gezondheidscentrum ligt aan de weg naar Nerja, met een 24/7 spoedeisende hulp.
Voor ernstigere medische behoeften bevindt het dichtstbijzijnde volledig uitgeruste ziekenhuis zich in Velez Malaga, op ongeveer een half uur rijden.
Er zijn talloze tandartsen en winkels die hulpmiddelen voor mobiliteit verkopen en verhuren.

Winkelen

Er is een druk stadscentrum met allerlei soorten winkels, van kleding tot ferreterias (ijzerwaren), kruideniers tot supermarkten.
De straatmarkt van Nerja is op dinsdag. Op zondag is er een tweedehandsmarkt die erg populair is.

Openbaar vervoer

Nerja is verbonden met Malaga, Torre del Mar en omliggende dorpen en steden via het busnetwerk van Alsa en Infobus.
Het station ligt in het stadscentrum en heeft directe bussen naar Malaga, vanwaar u de trein of doorgaande bussen door heel Spanje kunt nemen.

Sportfaciliteiten

De stad heeft een uitstekend stadion met tennisbanen en een zwembad. En u vindt alle gebruikelijke wateractiviteiten aan de kust.

Jaarlijkse evenementen

Nerja geniet van de gebruikelijke paas-, kerst- en zomerferia-evenementen die u in elke stad en dorp van Andalusië vindt.

Handige links

Stadhuis van Nerja (ayuntamiento)

View of cobble path to beach in Nerja at night.
Nerja coastline
Sign up to receive property updates, our newsletter and more.

We don’t spam!

Read our privacy policy for more info.