Rincon de la Victoria is een badplaats in de Andalusische regio in Zuid-Spanje, in de provincie Malaga. Het ligt aan de Costa del Sol, slechts 12 km ten oosten van de stad Malaga. Rincon de la Victoria heeft ongeveer 38.000 inwoners en staat bekend om zijn prachtige stranden, historische monumenten en traditionele Spaanse cultuur.
De stad heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie, met de overblijfselen van een Romeinse nederzetting en een 10e-eeuws Arabisch fort, die tegenwoordig beide populaire toeristische attracties zijn. Andere opmerkelijke bezienswaardigheden zijn de 16e-eeuwse Santa Ana-kerk en de uitkijktoren van Torre de Benagalbón.
De stranden van Rincon de la Victoria staan bekend om hun heldere water en schone zand, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen die op zoek zijn naar zon en zee. Naast zwemmen kunnen bezoekers genieten van activiteiten zoals windsurfen, jetskiën en zeilen. De stranden El cantal en La Cala del Moral zijn twee van de meest bezochte stranden in de omgeving.
De stad beschikt ook over een levendige culinaire scene, met talloze restaurants en bars die traditionele Spaanse gerechten en lokaal geproduceerde zeevruchten serveren. Er worden ook het hele jaar door veel festivals en evenementen gehouden, waaronder de Feria de Agosto, die de beschermheilige van de stad viert, en de Semana Santa, een viering van Pasen die een week duurt.

Gemeenschap

Rincon de la Victoria is tijdens de zomermaanden een populaire badplaats voor Spaanse toeristen. Het heeft ook een kleine expatgemeenschap, maar behoudt zijn Spaanse sfeer. Het is een populaire plek om te wonen voor mensen die in de stad Malaga werken.

Plaats

Rincon de la Victoria ligt aan de oostkant van de Costa del Sol, in het gebied dat bekend staat als Axarquia. De luchthaven van Malaga, het trein- en busstation zijn gemakkelijk bereikbaar en verbinden u met de rest van Spanje, Europa en daarbuiten.
Luchthaven Malaga: 30 km, 25 minuten
Trein- en busstations van Malaga: 15 km, 15 minuten
Strand: Ja

Gezondheid

Rincon de la Victoria heeft verschillende dokterspraktijken, zowel openbare als particuliere, en talrijke apotheken, waaronder 24-uursapotheken.
De dichtstbijzijnde ziekenhuizen bevinden zich in Malaga, waarvan er meerdere zijn.

Winkelen

In Rincon de la Victoria zijn de winkels voornamelijk geclusterd in twee wijken: Rincon de la Victoria en La Cala de Moral.
In La Cala de Moral zijn de meeste winkels gelegen langs de hoofdweg die naar Malaga leidt, waaronder het grote winkelcentrum vlakbij de snelweg.
In Rincon liggen de meeste winkels langs de kust, langs de hoofdweg Avienda de Andalucia, en rond het stadhuis en de parkeerplaats.

Openbaar vervoer

Rincon de la Victoria ligt op slechts 15 minuten van het centrum van de stad Malaga en is verbonden via de lokale busdienst.
De busdienst rijdt ook oostwaarts langs de kust naar Nerja.
Er zijn fietsroutes naar het centrum van Malaga.

Sportfaciliteiten

Rincon de la Victoria heeft veel recreatie- en sportaanbod. De stad streeft ernaar erkend te worden als een sportgerichte stad en heeft geïnvesteerd in verschillende sportfaciliteiten, zoals zwembaden, rugbyvelden, voetbalvelden, skateparken en padel- en tennisbanen.

Jaarlijkse evenementen

Rincón de la Victoria viert Pasen, Kerstmis en heeft zijn eigen feria zoals alle steden en dorpen in Andalusië. Daarnaast organiseert het een speciaal jaarlijks foodie-evenement.
Festival de la Boqueron: Het Ansjovisfestival bejubelt de kleine zilveren vis, die een integraal onderdeel is van het Andalusische kustdieet. Begin september worden duizenden kilo’s gekookt en genoten door zowel de lokale bevolking als bezoekers.

Handige links

Stadhuis van Rincon de la Victoria
Properties for sale in Rincon de la Victoria.

Casa Fuerte Bezmiliana, Rincon de la Victoria
Caves in Rincon de la Victoria. Cueva del Tesoro.
Sign up to receive property updates, our newsletter and more.

We don’t spam!

Read our privacy policy for more info.