Torre del Mar-gebiedsgids

Torre del Mar is een populaire badplaats aan de kust van de regio Andalusië in Zuid-Spanje. Torre del Mar ligt in de provincie Malaga en heeft een lange strook gouden zandstranden, kristalhelder water en tal van voorzieningen en faciliteiten die perfect zijn voor een geweldige vakantie-ervaring.
Torre del Mar is een bruisende stad met een haven, een promenade vol cafés, restaurants, bars en ijssalons. De stad heeft een bruisend nachtleven en bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan activiteiten, zoals watersporten, golfen, tennissen, fietsen, wandelen en paardrijden.
Het 4 kilometer lange strand is toegankelijk voor iedereen met een speeltuin voor kinderen, gratis fitnessruimtes, strandwachten en een vlak pad langs het strand van het ene uiteinde van de stad tot La Caleta de Velez. De promenade loopt ook over de hele lengte van het strand.
Er zijn ook veel culturele attracties om te verkennen in Torre del Mar, waaronder het fort van Torres de Mar, de Romeinse ruïnes in het nabijgelegen Algaba en de indrukwekkende 16e-eeuwse kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de berg Karmel.
Over het algemeen heeft Torre del Mar voor iedereen wat te bieden, of het nu gaat om een ​​ontspannen dagje op het strand, een culturele excursie of een spannend avontuur. Plan A Malaga biedt tours en activiteiten in de omgeving. Op maat gemaakte, kleine groepen maken elke ervaring speciaal en persoonlijk. Bekijk hun website voor meer informatie.

Gemeenschap

Hoewel er een groeiende expatgemeenschap van Noord-Europeanen is, is Torre del Mar nog steeds erg Spaans en trekt het Spaanse toeristen tijdens het hoogseizoen.

Locatie

Torre del Mar ligt aan de oostkant van de Costa del Sol, in het gebied dat bekendstaat als Axarquia. De luchthaven, het trein- en busstation van Malaga zijn gemakkelijk bereikbaar en verbinden u met de rest van Spanje, Europa en daarbuiten.
Luchthaven van Malaga: 47 km, 35 minuten
Trein- en busstations van Malaga: 35 km, 35 minuten
Strand: Ja

Gezondheid

Torre del Mar heeft verschillende dokterspraktijken, zowel openbare als particuliere. Er zijn minstens zes apotheken in de stad zelf, met meer in de buitenwijken, waaronder 24-uurs.
Torre del Mar heeft ook een ziekenhuis.
Er zijn talloze tandartsen en winkels die hulpmiddelen voor mobiliteit verkopen en verhuren.

Winkelen

Er is een druk stadscentrum met allerlei soorten winkels, van kleding tot ferreterias (ijzerwaren), kruideniers tot supermarkten.
Het winkelcentrum El Ingenio heeft de High Street-merken onder één dak, samen met kleinere boetiekjes en een grote supermarkt met internationale voedingsmiddelen.
Straatmarkten zijn populair en een goede plek om lokale producten te kopen. Het rijdt op donderdagochtend in Torre del Mar.

Openbaar vervoer

Torre del Mar is verbonden met Malaga, Nerja, Vélez-Málaga en omliggende dorpen en steden via het busnetwerk van Alsa.
Het station ligt in het stadscentrum en heeft directe bussen naar Malaga, vanwaar u de trein of doorgaande bussen door heel Spanje kunt nemen.

Sportfaciliteiten

Torre del Mar heeft een breed scala aan openbare en particuliere sportfaciliteiten. Op de paseo maritiem (promenade) zijn tennis-, padel-, voetbal- en basketbalvelden te huur bij het stadhuis.
De stad heeft ook een recreatiecentrum.
Gratis fitnessapparaten zijn te vinden op het strand. In de zomer is het waterpark geopend.
Er zijn een aantal lidmaatschapsclubs voor tennis, padel, golf, zeilen, zwemmen en sportscholen.

Jaarlijkse evenementen

Naast de gebruikelijke paas-, kerst- en zomerferia-evenementen die u in elke stad en dorp van Andalusië vindt, heeft Torre del Mar nog een aantal extra jaarlijkse evenementen. Weekend Beach Festival: Begin juli trekt het muziekfestival ongeveer 40.000 mensen naar de stad. Voor degenen die de feestvreugde willen ontvluchten, zijn de nabijgelegen stranden populair, evenals de bergdorpen waar de hitte over het algemeen minder intens is.
Airshow: Dit evenement wordt meestal begin september gehouden in een weekend. Het is een spectaculair evenement dat duizenden bezoekers trekt.

Handige links

Stadhuis van Torre del Mar (ayuntamiento)
Cinesur is de bioscoop in El Ingenio
Waterpark Torre del Mar is geopend tijdens de zomermaanden
Torrenigma escape room in Torre del Mar. Drie verschillende avonturen in het Engels

water park
Beach at Torre del Mar, sardines on a barbecue
Sign up to receive property updates, our newsletter and more.

We don’t spam!

Read our privacy policy for more info.