Viñuela en omliggende dorpen gebiedsgids

Het kleine dorpje Viñuela ligt in de provincie Malaga, Spanje. Het ligt aan de voet van het natuurpark Sierra de Tejeda en naast het stuwmeer van Viñuela. Het dorp staat bekend om zijn ontspannen sfeer en prachtige natuurlijke omgeving.

Viñuela heeft een klein stadscentrum met smalle kronkelende straatjes, witgekalkte huizen en een klein plein met een kerk. Het dorp is omgeven door heuvels bedekt met olijfgaarden, amandelbomen en druivenranken.
Het dorp heeft ook een paar restaurants die traditionele Spaanse gerechten serveren, evenals een paar winkels en kleine bedrijven. Viñuela is een geweldige plek als u op zoek bent naar een vredig en rustig tweede huis in Andalusië.

Alcaucin ligt op een bevoorrechte locatie boven het meer van Viñuela en aan de voet van de Sierra de Tejeda en het Alhama Nationaal Park. Het is 35 minuten naar de kust en 55 minuten naar de internationale luchthaven van Malaga. Aan de overkant van de vallei ziet u de Zafarraya-pas die u naar de provincie Granada leidt.

Gemeenschap

Viñuela heeft een sterke Britse expat-aanwezigheid in het dorp. Alcaucin is daarentegen voornamelijk Spaans met een kleinere internationale gemeenschap.

Locatie

Viñuela en Alcaucin liggen landinwaarts vanaf de kustlijn van Torre del Mar, dicht bij het stuwmeer van Viñuela.
Aan de oostkant van de Costa del Sol, in het gebied dat bekendstaat als Axarquia, zijn het traditionele witte dorpen.
De luchthaven, het trein- en busstation van Malaga zijn gemakkelijk bereikbaar en verbinden u met de rest van Spanje, Europa en daarbuiten.
Luchthaven Malaga: 60 km, 50 minuten
Trein- en busstations van Malaga: 48 km, 50 minuten
Strand: het dichtstbijzijnde strand is bij Torre del Mar 17 km, 20 minuten

Gezondheid

Zowel Viñuela als Alcaucin hebben een dokterspraktijk en apotheken.
Het dichtstbijzijnde ziekenhuis is in Torre del Mar.

Winkelen

Beide dorpen hebben supermarkten en kleine winkels, waar u dagelijkse benodigdheden kunt krijgen.
Het winkelcentrum El Ingenio in Torre del Mar heeft de High Street-merken onder één dak, samen met kleinere boetiekjes en een grote supermarkt met internationale voedingsmiddelen. Straatmarkten worden gehouden in Torre del Mar op donderdag en Caleta de Velez op zaterdag.

Openbaar vervoer

Viñuela en Alcaucin zijn verbonden met Vélez-Málaga en Torre del Mar via het busnetwerk van Alsa.
Het station Torre del Mar ligt in het stadscentrum en heeft directe bussen naar Malaga, vanwaar u de trein of doorgaande bussen door heel Spanje kunt nemen.

Sportfaciliteiten

Viñuela heeft een gemeentelijk voetbalveld, een gemeentelijk zwembad, padelbanen en algemene sportvelden. Er is ook een minigolfbaan. Los Romanes, dat onder het gemeentehuis van Viñuela valt, heeft ook een sportveld, zwembad en een jeu de boulesbaan.
Alcaucin heeft een multisportveld voor tennis, voetbal en basketbal. Het gemeentelijk zwembad is in de zomer geopend.

Jaarlijkse evenementen

Naast de gebruikelijke paas-, kerst- en zomerferia-evenementen die u in elke stad en dorp van Andalusië vindt, hebben Alcaucin en Viñuela nog meer jaarlijkse evenementen. Kastanjefeest: Elk jaar aan het begin van november viert Alcaucin de kastanjeoogst met een festival.

Handige links

Stadhuis van La Viñuela (ayuntamiento)
Stadhuis van Alcaucín (ayuntamiento)

 

Viñuela Area guide
Sign up to receive property updates, our newsletter and more.

We don’t spam!

Read our privacy policy for more info.